دلایل بروز جوش های زیر پوستی
جوش از هر نوعی که باشد، ناخوشایند و آزاردهنده است، اما شاید جوش های زیر پوستی بدتر از جوش های دیگر باشد. جوش های زیر پوستی،ضایعات پوستی سفت و بدون سر از ترکیب سبوم (چربی)، باکتری و آلودگی هایی که در منافذ پوست جمع شده تشکیل می شوند. این برآمدگی های دردناک زیرپوستی، برخلاف جوش های دیگر، به بیرون از پوست راه ندارند و بسته هستند. ممکن است زیر پوست تان قسمت سفید وسیعی وجود داشته باشد که وقتی آن را لمس می کنید، دردناک باشد. معمولاً این ناحیه بر اثر التهاب پوست اطراف جوش قرمز می شود.
حفرههای کوچک درون پوست، به نام منافذ پوست، بهوسیلهی کانالی به نام فولیکول، به غدههای سباسه متصل هستند. این غدد، نوعی چربی به نام «سبوم» ازطریق بازشدن یک فولیکول ترشح میکند و بدین ترتیب پوست را مرطوب میکنند و نیز در مراقبت از پوست مؤثر هستند.
با بستهشدن منافذ پوست بهوسیلهی سلولهای مرده، سبوم نمیتواند به سطح پوست برسد و چون جایی برای رفتن پیدا نمیکند، در غدهی سباسه جمع و تبدیل به جوش میشود. در شرایط بدتر، ترکیب سلولهای مرده و سبوم با باکتریهایی که بهطور طبیعی روی پوست رشد میکنند، اجازهی ورود به فولیکول بسته و تجمع در آن را میدهد. این باکتری، «پروپیونی باکتریوم» نام دارد. وقتی این وضعیت پیش میآید، باکتری شروع به تولید آنزیم و مواد شیمیایی میکند و سلولهای سفید خون را به سمت خود جذب میکند. در نتیجه موجب قرمزی پوست، تورم، حرارت و درد که بهطور کل به آن التهاب میگویند، میشود.
جوشهای زیر پوستی که به جوش کور معروف است، زیر پوست ایجاد میشوند. برخلاف انواع دیگر جوشها که بهصورت انواع جوش سرسفید، سرسیاه یا قرمز قابل مشاهده هستند، جوشهای کور زیر سطح پوست ایجاد میشوند.
انواع جوش
جوشهای سرسفید
جوشهای سرسیاه
ندولها یا گرهها
کیستها
پاسچولها یا جوشهای چرکی
این جوشها نیز نظیر پاپولها حالتی زیرپوستی دارند با این تفاوت که سر چرکین آنها از پوست بیرون زده است. درصورتیکه این جوشها را فشار داده و چرک آنها را خارج کنید، باکتریها بر روی سطح پوست گسترش پیدا کرده و آسیب ایجاد شده تشدید خواهد شد.
پاپول ها ( زیر سطح پوست )
جوش های پاپول برجستگیهای کوچک و قرمز یا صورتی رنگی هستند که در اثر بسته شدن منافذ پوست با سلولهای مرده یا چربی ایجاد میشوند. جوش پاپول در زیر سطح پوست ایجاد میشود و محل آن به نظر سفت و برآمده میآید. این جوشها معمولا دارای باکتریهایی به نام کاتی باکتریوم هستند که در صورت فشار دادن جوش از آن بیرون آمده و به داخل پوست اطراف نفوذ میکنند. درنتیجه فشار دادن این جوشها و خارج کردن مواد آنها میتواند باعث تشدید آنها و ایجاد آسیب در پوست اطراف شوند.
پاپولها جوشهای چرکی نیستند اما باکتریهای موجود در آنها ممکن است ضایعات ملتهبی را در پوست ایجاد کند. همچنین زیاد شدن آنها میتواند نشاندهنده وجود آکنه متوسط یا شدید باشد که نیاز به درمانی طولانیتر و قویتر خواهد داشت.
علائم جوش های زیر پوستی
جوش های زیر پوستی اندازه ی بزرگتری نسبت به سایر جوش های صورت دارند و عمیقتر هستند؛ اما نمود بیشتری روی سطح پوست دارند. سایر مشخصات جوش های زیر پوستی عبارتند از:
کیست بزرگ چرکی
سر بزرگ و سفید
ایجاد التهاب و سرخی در اطراف
در صورت لمس حساس یا دردناک است.
علت جوش های زیر پوستی چیست؟
پزشکان توصیه میکنند که جوشها سریع درمان شوند تا انتشار نیابند. اگر آکنه درمان نشود میتواند ردهایی روی پوست بر جا بگذارد که رفع آنها بسیار مشکل است. جوشها به دلایل زیادی به وجود میآیند :
● تجمع سلولهای مرده پوست : پوست، لایهای از سلولهای مرده دارد. برخی از سلولهای مرده به سبوم میچسبند که باعث بسته شدن منافذ پوست میشود. این منافذ بسته به جوش تبدیل میشوند.
● وراثت : اگر مشکل ژنتیک دارید، جوشهای صورت در طول زندگی شما باز هم برمیگردند. دلیل ژنتیکی این مسئله این است که غدههای سباسه بیش فعال، سبوم زیادی تولید میکنند که باعث ایجاد جوش میشود. در این مورد، باید با متخصص پوست مشورت کنید چرا که درمانهای خانگی، راه حلی دائمی را به شما نمیدهند. برای آکنه یا جوشهای جدی، داروهای خوراکی لازمند. روشهایی مانند قرصهای شیمیایی و لایهبرداری میکرودرم میتوانند موثر باشند زیرا بروز آکنه را به حداقل رسانده و آکنه و جوش را کاهش میدهند.
● تغذیه پوست شما
● جوش نوجوانی : جوشها معمولا در دوران بلوغ به وجود میآیند و هم دختران و هم پسران با آنها مواجه میشوند. زمانی که بدن تغییرات جسمی دارد و آماده باروری میشود، غدههای سباسه بیش فعال میشوند. سبوم تولید شده، منافذ را میبندد و باعث بروز جوش میشود.
● جوش / آکنه هورمونی : جوش یا آکنه بزرگسالی به دلیل عدم تعادل هورمونی در بدن به وجود میآید. جوش یکی از علائم شایع سندرم پیش از قاعدگی (PMS) است و در دوران قاعدگی به وجود میآید.
● رشد باکتری : نوعی باکتری که رشد کندی دارد( پروپیونی باکتریوم آکنه) به طور طبیعی در پوست وجود دارد. زمانی که شرایط مساعد باشد، این باکتریوم، منتشر شده و باعث ایجاد جوشهای دردناک میشود. این باکتریوم از سبوم تغذیه کرده و مادهای تولید میکند که باعث واکنش ایمنی و همچنین التهاب پوستی میشود.
● محصولات لبنی و خوراکیهای با شاخص گلیسمی بالا: خوردن خوراکیهای با شاخص گلیسمی بالا مانند نانها و نوشیدنیهای شیرین که قند بالایی دارند، باعث بروز جوش میشوند.
● غذای چرب : خوردن زیاد غذاهای سرخ شده و فرآوری شده غدههای چربی را تحریک کرده و سبوم تولید میکند که باعث ایجاد جوش میشود.
● داروهای عامل آکنه : برخی داروهای صرع و داروهای حاوی آندروژن باعث بروز جوش میشوند.
● محصولات مراقبت از پوست: استفاده از محصولاتی که برای نوع پوست شما مناسب نیستند نیز توصیه نمیشود. همچنین، تغییر دادن مداوم محصولات پوستی باعث تحریک پوست و بروز جوش و بیرونزدگی میشود.
● پاک نکردن آرایش : آرایش چرب باعث جوش میشود.
● تغییر محیط مانند آب و هوا، دما، رطوبت، آب و غیره باعث ایجاد جوش میشود.
● استرس : استرس به تنهایی نمیتواند باعث جوش شود اما با آزاد کردن مواد شیمیایی التهابی به نام نوروپپتیدها، مشکل را تشدید میکند.
● اصطکاک یا ساییدن پوست : فشار ناشی از کیفها، کلاهها، یقههای تنگ و شالها نیز میتواند آکنه را بدتر کند.
● شرایط آبوهوایی، مانند آلودگی و رطوبت بالای هوا
● استفاده بدون تجویز از محصولات مراقبتی بهداشتی پوست
● عوارض جانبی استفاده از برخی داروها
● استفاده از برخی داروها ممکن است به تولید بیشازحد چربی در پوست منجر شود. بهعنوان مثال میتوان به داروهای حاوی کورتیکواستروئید، تستوسترون یا لیتیوم اشاره کرد.
● خاراندن جای جوش و فشاردادنِ آن
● استفاده از اسکرابهای حاوی مواد خشن
روش های پیشگیری از بروز جوش های زیر پوستی
- رعایت اعتدال در شستشوی صورت
در حقیقت شستن بیش از حد پوست باعث ایجاد پوست خشک و عدم شست و شوی به موقع باعث بسته شدن منافذ باز پوست می شود.
- شستشوی صحیح پوست
برای شست و شوی صورت علاوه بر انتخاب یک شوینده مناسب برای نوع پوست خود، باید روش درست شستن پوست خود را نیز بدانید می توانید از فیس براش استفاده کنید.
- شستشوی مرتب ملافه و روبالشتی
ملافه و روبالشتی هنگام خواب با صورت شما برخورد میکنند بنابراین، آلوده بودن آنها میتواند باعث بروز جوش در صورت شما شود.
- پاک کردن آرایش قبل از خواب
با آرایش نخوابید. پاک کردن آرایش باعث میشود منافذ پوست شما کاملا باز شود و پوست بتواند در طول شب به راحتی تنفس کرده و خود را ترمیم کند.
- استفاده از کرم مرطوب کننده
بعد از شستن پوست ها باید از یک مرطوب کننده مناسب با نوع پوست استفاده شود. به عنوان مثال اگر پوست شما چرب است، باید از یک مرطوب کننده فاقد چربی استفاده کنید. توجه کنید که مصرف مرطوب کننده معمولی باعث بروز جوش می شود. اما اگر پوست شما خشک می باشد، می توانید از مرطوب کننده های معمولی استفاده کنید.
- رعایت تغذیه مناسب
مصرف بیش از فست فود، غذا های چرب، غذا های سرخ کرده، مغزیجات، مواد غذایی با طبع گرم، شیرینی و … در بروز این نوع جوش ها بسیار تاثیرگذار می باشد
جهت رزرو ساعت و روز خدمات در این مجموعه با شماره های تلفن : 44010470 - 021 همراه : 09376230845 تماس حاصل نمایید یا از قسمت رزرو انلاین وقت خود را رزرو نمایید تا پذیرای حضور شما عزیزان باشیم.
همه چیز درباره جوش زیر پوستی
ایجاد جوش زیرپوستی به علت بسته شدن منافذ (فولیکول) است. فولیکول سطح پوست انسان را چرب و مرطوب و از خشک و شکننده شدن آن جلوگیری میکند.
جوش های زیر پوستی و دلایل بروز و درمان آن
جوش های زیر پوستی، از ترکیب سبوم (چربی)، باکتری و آلودگی هایی که در منافذ پوست جمع شده تشکیل می شوند.
دلیل بروز جوش های زیر پوستی
چگونه جوش های زیر پوستی را در خانه درمان کنیم؟
چگونه جوش زیر پوستی را در خانه درمان کنیم؟ علت ایجاد جوشهای زیر پوستی چیست؟ چگونه یک جوش زیرپوستی را به سطح پوست بیاوریم؟
علت جوش زیر پوستی چیست ؟
درمان جوشهای زیر پوستی. جوش های زیر پوستی زیر سطح پوست ایجاد می شوند. اگرچه این جوش ها از فاصله دور قابل مشاهده نیستند؛ اما برآمدگی آنها مشخص است.
درمان جوش زیرپوستی؛ علائم، دلایل و 15 روش درمان سریع خانگی
جوشهای زیرپوستی، درواقع تورمهای سفت زیر سطح پوست هستند که اغلب ملتهب، دردناک و گاهی عفونی میشوند. در اینجا آنچه باید در مورد علل، درمان جوش ...
درمان جوش زیر پوستی صورت در خانه با روشهای راحت
برای از بین بردن جوش های زیر پوستی چه کنیم — در اینجا سعی داریم تا با شناخت انواع جوشهای و علل زمینه ساز آن، جدیدترین و بهترین روش های درمان جوش زیر پوستی ...
جوش صورت چیست ؟ | انواع جوش، علت ایجاد، جلوگیری و درمان
علت جوش های زیر پوستی و تبدیل شدن آن ها به لک چیست؟ — هم جوش های زیرپوستی و هم جوش های پاپول مانند روی پوست و هم ندول های زیر پوستی و کمدون هایی که به ...
همه چیز درباره جوش زیر پوستی و روش های درمان آن
علت ایجاد جوش زیر پوستی چیست؟ — بروز جوشهای زیر پوستی دلایل مختلفی دارد که از میان آنها میتوان به نوع تغذیه، عوامل وراثتی، آلودگی محیط، شرایط ...