تغییرات مو در دوران بارداری

بهترین راه‌های درمان ریزش مو بعد از زایمان انتخاب یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی و همچنین مراقبت از بدن در برابر بیماری‌های زمینه‌ای مؤثر در ریزش مو است.

بهترین راه‌های درمان ریزش مو بعد از زایمان انتخاب یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی و همچنین مراقبت از بدن در برابر بیماری‌های زمینه‌ای مؤثر در ریزش مو است.

تغییرات مو در دوران بارداری

شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۶۵۶ بازدید

تغییرات مو در دوران بارداری

زنان در طول بارداری متوجه تغییرات زیادی در موهای خود می‌شوند. برخی موهای خود را از دست می‌دهند و برخی متوجه می‌شوند موهایشان براق‌تر و قوی‌تر می‌شود. این به دلیل سطوح بالاتر استروژن است که می‌تواند فولیکول‌های مو را تحریک کند. برخی دیگر ممکن است متوجه شوند که موهای مجعد معمولی آن‌ها صاف می‌شود یا برعکس موهایشان از صافی به سمت فر شدن می‌رود.

این اتفاق می تواند به دلیل کاهش هورمون استروژن رخ دهد. کاهش استروژن دلایل مختلفی دارد، از جمله: 1 - قطع مصرف قرص های ضد بارداری خوراکی 2 - عدم تعادل هورمونی 3 - سقط جنین یا مرده زایی

با این وجود، موهای فرد باید ظرف 6 ماه پس از زایمان به حالت قبلی خود بازگردند.

تغییرات مو پس از زایمان و در دوران شیر دهی

استروژن یک هورمونه زنانه بوده که در تخمدان ها تولید می شود. سطح استروژن ممکن است در مقطعی از زندگی خانم ها بالا رفته و پس از مدتی کاهش یابد و این روند در طول زندگی یک زن بارها و بارها تکرار می شود؛ اما میزان این هورمون در دوران بارداری به بیشترین مقدار خود می رسد. سطح بالای استروژن با طولانی کردن مرحله ی رشد طبیعی مو و جلوگیری از آغاز مرحله ی ریزش، تأثیر مثبتی بر رشد مو داشته و موجب ضخیم شدن و پر پشتی مو می شود.

پس از تولد نوزاد سطح استروژن بدن مادران کاهش یافته و سطح هورمون استرس که کورتیزول نامیده می شود بالا می رود. این نوسانات هورمونی باعث می شود بسیاری از فولیکول های مو در همین زمان از مرحله ی رشد خارج شده و وارد مرحله ی ریزش مو شوند. این اتفاق ریزش شدید مو را به دنبال داشته به طوری که بعد از گذشت حدود 9 ماه 30% از موها می ریزند.

تغییرات مو در دوران بارداری

علل ریزش مو پس از بارداری

استروژن

استروژن باعث می‌شود که فولیکول مو بیشتر از حد طبیعی در مرحله استراحت باقی بماند که باعث افزایش ضخامت مو می‌شود. وقتی که نوزاد به دنیا آمد و سطح استروژن خون شما کاهش یافت، مرحله استراحت افزایش یافته مو به پایان می‌رسد و مرحله آناژن شروع خواهد شد. به عبارت دیگر تعداد بیشتری مو در زمان کوتاهتری خواهد ریخت؛ زیرا موهای قدیمی از فولیکول‌های مو بیرون انداخته خواهند شد. به محض این که همه موهای قدیمی ریختند، مو در یک دوره کوتاه به طرز قابل توجهی نازک‌تر خواهد شد.

تلوژن افلوویوم

تلوژن افلوویوم، یا TE یکی دیگر از علل ریزش موی بعد از بارداری است. تلوژن افلوویوم هنگامی رخ می‌دهد که چیزی در داخل بدن یا برای بدن رخ دهد که ضرورتاً برخی از فولیکول‌های مو را به مرحله تلوژن یا مرحله استراحت بکشاند. در این وضعیت به جای آن که فولیکول‌های مو به میزان نرمال حدوداً 15 درصد در مرحله استراحت قرار داشته باشند، درصد بسیار بیشتری در مرحله استراحت قرار می‌گیرند. در تلوژن افلوویوم، طول دوره تلوژن دستخوش تغییر نمی‌شود، پس هنگامی که مرحله آناژن در عرض دو الی چهار ماه شروع می‌شود، موهای قدیمی پس زده شده و یا می‌ریزد. از آنجایی که موهای زیادی در آن واحد در مرحله تلوژن قرار دارند، ریزش می‌تواند باعث ریزش موی خیلی واضحی شود. بارداری یکی از علل شوک دادن به بدن است که می‌تواند باعث تلوژن افلوویوم شود. به محض ریزش مو، موی جدید جای موهای ریخته شده را خواهد کرد و ضخامت موها نیز بعد از چند ماه به میزان طبیعی خود باز خواهد گشت.

فقر آهن

برای زنان این مسئله دور از انتظار نیست که پس از زایمان اندکی تا مقداری کم خونی داشته باشند. آنمی (کم خونی) به عارضه میزان کم گلبول‌های قرمز خون در بدن گفته می‌شود و آهن در جلوگیری از آنمی حیاتی است. آهن برای اکسیژن رسانی برای سلول‌ها اهمیت زیادی دارد که باعث می‌شود به سلول‌ها انرژی برسد. اگر شخص فقر آهن داشته باشد، این مسئله می‌تواند بر اکسیژن رسانی بر سرتاسر بدن تأثیر بگذارد. از آنجایی که بدن به صورت خودکار به سلول‌های اندام‌های بدن و سایر سیستم‌های حیاتی در اولویت اول اکسیژن رسانی می‌کند، سلول‌ها مو ممکن است محروم از اکسیژن بمانند که می‌تواند باعث ریزش مو شود. پزشک می‌تواند خون شما را آزمایش کند تا مشخص شود که آیا میزان آهن خون در سطح قابل قبولی است یا خیر.

کمبود هورمون تیروئید

مشخصه پرکاری تیروئید کاهش تولید هورمون تیروئید در بدن است و امروزه در میان زنان شایع است. هورمون تیروئید مسئول حفظ میزان متابولیسم بازال، سیستم گوارشی، سلامت روانی و حتی ناخن‌ها و موها است. کمبود این هورمون می‌تواند باعث ریزش مو شود.

علل ریزش مو پس از بارداری


درمان ریزش موی مرتبط با بارداری:

ریزش مو در دوران بارداری و پس از آن ممکن است نیاز به درمان خاصی نداشته باشد و معمولاً با گذشت زمان خود به خود برطرف شود.
پزشکان گاهی اوقات ماینوکسیدیل را در صورتی که رشد مو به سطوح قبلی بازنگردد تجویز می کنند، اما این دارو برای استفاده در دوران بارداری بی خطر در نظر گرفته نشده و تجویز نمی گردد.
در مورد شرایطی مانند کم‌کاری تیروئید یا کم‌خونی فقر آهن، داروی مناسبی برای رفع این موارد تجویز می گردد. مثلا مکمل آهن برای کم خونی یا لووتیروکسین برای کم کاری تیروئید تجویز می گردد.
درمان اکثر بیماری هایی که موجب ریزش مو بارداری می شود، مانند آلوپسی آندروژنیک، نیز در دوران بارداری توصیه نمی‌شوند. پزشک شما ممکن است به جای استفاده از داروها، استفاده از لیزر سطح پایین را که از امواج نور قرمز برای تحریک رشد مو استفاده می کند، پیشنهاد کند.

ریزش مو در زمان بارداری چگونه درمان می شود؟

دوران بارداری هم برای سلامت مادر و هم سلامت جنین دوران بسیار حساسی است. بنابراین توجه داشته باشید که به هیچ عنوان دست به خود درمانی نزنید و برای هرگونه اقدامی حتما با پزشک خود مشورت کنید. به کار بردن روش های زیر با مشورت پزشک می تواند کمک کننده باشد.

رژیم غذایی سالم و کامل داشته باشید.

رژیم غذایی در دوران بارداری، باید تمام نیازهای بدن مادر و جنین را فراهم کند. مصرف مقدار کافی پروتئین، میوه و سبزیجات، فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان ها که از فولیکول های مو را تقویت کرده و مانع ریزش مو ها می شود.

با مدیتیشن استرس خود را مدیریت کنید.

از مکمل ها استفاده کنید.

همان طور که پیش تر اشاره کردیم، ممکن است علت ریزش موی شما کمبود ویتامین ها و مواد معدنی باشد. برای جبران کمبود ویتامین ها می توانید از مکمل های حاوی ویتامین B کمپلکس، بیوتین، ویتامین C، ویتامین E و زینک استفاده کنید. اما در نظر داشته باشید که مصرف خودسرانه و نا آگاهانه ی این مکمل ها در دوران بارداری ممکن است برای سلامت شما و جنین تان خطرناک باشد. پس این ویتامین ها را حتما تحت نظر پزشک و طبق دوزهای تجویز شده مصرف کنید.

روغن تراپی کنید.

روغن تراپی یکی از درمان های طبیعی موثر برای کاهش ریزش موها است. برای این کار می توانید از روغن های گیاهی طبیعی استفاده کنید. روغن تراپی دوبار در هفته قبل از خواب موها را تغذیه می کند. مقداری روغن نارگیل، بادام، جوجوبا، زیتون و یا خردل را گرم کنید و سپس روی پوست سر خود بمالید و ماساژ دهید. اجازه دهید که روغن به طور کامل جذب پوست سرتان شود. سپس سر خود را با آب ولرم و شامپوی معمولی بشویید.

از شامپوها و نرم‌کننده‌ های مناسب کمک بگیرید.

در دوران بارداری موها خشک می شوند و همین خشکی باعث شکنندگی و ریزش آن ها می شود. برای درمان خشکی موها، می‌توانید از شامپو یا نرم‌کننده‌‌ هایی که حاوی شی باتر، روغن نارگیل، آلوئه ورا، روغن جوجوبا، روغن آووکادو و ویتامین E هستند، استفاده کنید. این ترکیبات با خاصیت مرطوب کنندگی بالا، فولیکول های مو را تقویت کرده و از ریزش موها جلوگیری می کنند.

از محصولات شیمیایی استفاده نکنید.

توصیه می کنیم در دوران بارداری تا جایی که ممکن است از محصولات شیمیایی استفاده نکنید. ترکیبات شیمیایی این محصولات ممکن است باعث عفونت یا آلرژی پوست سر شود که برای سلامت شما یا جنین خطرناک است. می توانید از شامپوها و نرم کننده های حاوی بیوتین و سیلیس استفاده کنید. محصولات ارگانیک جایگزین بسیار مناسبی برای ترکیبات شیمیایی هستند.

موهایتان را وقتی خیس هستند شانه نزنید.

فولیکول موها وقتی که خیس هستند، بسیار آسیب پذیرند و به راحتی کنده می شوند. وقتی که موها خشک شدند به آرامی و با یک شانه ی مناسب آن ها را شانه کنید. شانه های دانه درشت مناسب ترین نوع شانه ها هستند. می توانید از سرم های مو برای باز کردن گره ها استفاده کنید تا موها هنگام شانه کردن آسیب کمتری ببینند.

از وسایل حررارتی برای خشک کردن و حالت دادن به موها استفاده نکنید.

حرارت سشوار و اتوی مو به ساختار مو آسیب می رساند و به مرور زمان باعث ریزش آن ها می شود. توصیه می کنیم اجازه دهید که موها خود به خود خشک شوند. همچنین می توانید با یک حوله به آرامی رطوبت موها را بگیرید.

با موهایتان با ملایمت رفتار کنید.

از کش موهای تنگ که باعث کشیدگی موهایتان می شوند استفاده نکنید. هر چند ماه یک بار نوک موهای خود را کوتاه کنید تا موخوره ها و قسمت های آسیب دیده که باعث ریزش مو می شوند، از بین بروند.

از ماسک های تقویت کننده ی خانگی استفاده کنید.

ماسک موهایی که می توانید به راحتی در خانه درست کنید، علاوه بر کم هزینه بودن بسیار موثر هستند. این ماسک ها فولیکول های مو را تقویت کرده و با تامین رطوبت لازم از ریزش مو جلوگیری می کنند.

ریزش موی بارداری
جهت رزرو ساعت و روز خدمات در این مجموعه با شماره های تلفن : 44010470 - 021 همراه : 09376230845 تماس حاصل نمایید یا از قسمت رزرو انلاین وقت خود را رزرو نمایید تا پذیرای حضور شما عزیزان باشیم.


علت و درمان ریزش مو در بارداری

چه عواملی باعث ریزش مو در دوران بارداری می‌شود؟

بارداری دوران متحول کننده‌ی زندگی هر زنی است. در این دوران خانم‌ها تغییرات هورمونی فراوانی را در بدن خود تجربه می‌کنند که بر کیفیت و بافت ...

مراقبت های پوست و مو در دوران بارداری

از زمانی که متوجه بارداری خود می شوید زندگی شما تغییر می کند. این تغییرات شامل روتین پوستی شما نیز می شود. جنین داخل رحم مانند یک اسفنج تمام ...

دلایل ریزش مو در دوران بارداری و درمان آن

بدن یک خانم باردار به دلیل رشد جنین و نوسانات هورمونی، تغییرات زیادی را طی این دوران تجربه می کند. این تغییرات بر سلامت و کیفیت موها نیز تاثیر ...

تغییرات پوست و مو در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری طی مدت زمان 9 ماه در بدن اتفاقات مختلفی به وقوع می پیوندد که عامل اصلی آن ها تغییرات هورمونی است.

وقتی شما باردار هستید ترشح هورمون های حاملگی چرخه رشد موی شما را تغییر میدهد. موهای شما رشد می‌کنند و روی سرتان باقی می‌مانند بدون آنکه بریزند در نتیجه موهایی ...

ریزش مو در دوران بارداری و پس از بارداری و درمان آن

برخی از خانم‌ها در دوران بارداری دچار ریزش مو می‌شوند که دلیل ریزش مو در زنان باردار تغییرات هورمونی در بدن مادر است.

تغییرات پوست و مو در دوران بارداری

تغییرات پوست و مو در دوران بارداری و نحوه مراقبت از آن

افزایش موهای زائد بدن در بارداری. خشنودی مادران باردار در طی بارداری در مورد پرپشت شدن موهای سر طبیعیست.

در دوران بارداری، بدن خانم‌ها دستخوش تغییرات زیادی می‌شود. برخی از این تغییرات خوشایند است

دیدگاه خود را بیان کنید