تاثیر قرص آهن بر ریزش مو
تاثیر آهن بر ریزش مو
آهن یکی از قدرتمندترین مواد غذایی برای سلامت رشد مو و یکی از ضروری ترین عناصر برای سیستم دفاعی بدن و کارکرد ذهن است.
کمبود آهن نوعی بیماری شایع است که ممکن است منجر به کمخونی شود و با علائمی همچون تنگی نفس، خستگی مفرط و شکستگی ناخنها و … همراه است. زمانی که بدن دچار کمبود آهن می شود، هموگلوبین موجود در خون به اندازه کافی تولید نخواهد شد. از آنجایی که هموگلوبینها وظیفه دارند که اکسیژن مورد نیاز را برای رشد و ترمیم سلولهای بدن به ویژه سلولهای تحریک پذیر مو تولید نمایند؛ لذا کمبود آهن منجر به عدم تولید سلولهای مو میشود و همچنین اکسیژن رسانی به حداقل رسیده و منجر به ریزش مو می گردد.
از آنجایی که آهن یک ماده معدنی بسیار حیاتی در بدن است، بدن مقداری از آن را به صورت فریتین ذخیره میکند. در واقع فریتین نوعی پروتئین در خون است که آهن را ذخیره میکند. در مواقعی که بدن نیاز به آهن داشته باشد؛ از آن استفاده میکند.هنگامی که فریتین در بدن کم شود. دچار کمبود آهن شده و منجر به ریزش مو میشود.
همانطور که اشاره شد، ریزش مو بخاطر کمبود فریتین و آهن است.استفاده از غذاهای سرشار از پروتئین و آهن تا حد زیادی میتواند به درمان این قضیه کمک کند.
برای رشد موها باید آهن بدن چقدر باشد؟
سطح طبیعی فریتین در زنان حدود ۲۰ تا ۲۰۰ نانوگرم بر میلی لیتر میباشد و سطح آن در مردان حدود ۲۰ تا ۵۰۰ نانوگرم بر میلی لیتر است. اکثر تحقیقات نشان داده است که همه افراد برای رشد مجدد موهای خود به ۵۰ تا ۷۰ نانو گرم بر میلی لیتر فریتین نیاز دارند و کمبود سطح آن باعث ریزش مو خواهد شد.
مصرف برخی از مواد غذایی باعث میشود که سطح آهن در بدن افزایش پیدا کند و از ریزش مو جلوگیری گردد. برخی از این مواد غذایی عبارتند از:
- گوشت قرمز
- سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج
- میوههای خشک مانند کشمش
- زرده تخم مرغ (به شرطی که کلسترول خون بالا نباشد)
- دانه سویا ،غلات کامل، مغزها و حبوبات
- کلم بروکلی
- غلات
- خشکبار
- عدس
مصرف غذاهایی غنی از ویتامین D و C نیز از این قاعده مستثنی نیست. با قرار دادن منابع غنی از این نوع ویتامینها مانند پنیر، ماهی ها و غیره در رژیم غذایی خود میتوانید به روند درمان کمبود آهن و فریتین کمک نمایید.
بهترین قرصهای آهن
بهترین قرصهای آهن برای کم خونی، مواردی هستند که در ترکیبات آن ها آهن کافی به کار رفته باشد و بتواند آهن از دست رفته بدن را مجدد برگرداند. بهترین قرص آهن برای ریزش مو، باید حاوی زینک، بیوتین، ویتامین B6، پانتوتنیک اسید، کوآنزیم کیوتن نیز باشد.
به دلیل اینکه بیوتین برای افزایش ضخامت تار مو بسیار مفید است. B6 و زینک از مواد مورد نیاز سلامت پوست و مو هستند و پانتوتنیک اسید و کوآنزیم کیوتن برای رشد مو نیاز ضروری هستند.
بهترین قرص آهن برای ریزش مو میتوان به قرص اکتی آیرون لیبرتی، کپسول آهن فرودین هولیستیکا، کپسول فروگلوبین B12 ویتابیوتیکس و کپسول فروفورت گاین نیز اشاره نمود.
اثرات مثبت مصرف قرص آهن:
✓ حفظ سلامت زنان باردار
آهن در سلامتی مادر و جنین نقش ویژهای دارد. حجم خون و تولید گلبول های قرمز در دورهی بارداری به طور چشمگیری بیشتر می شود تا اکسیژن و مواد مغذی برای جنین درحال رشد، تامین گردد. در نتیجه، نیاز به آهن نیز افزایش می یابد. کم شدن جذب آهن در طول بارداری، خطرات زایمان زودرس ، کم شدن وزن نوزاد ، کاهش ذخایر آهن و آسیب به رشد جنین را افزایش میدهد. خانمهای بارداری که سطح آهنشان پایین است، بیشتر به عفونت مبتلا می شوند ،چرا که آهن، سیستم ایمنی را تقویت می کند.
✓ افزایش انرژی:
مصرف به اندازه و اصولی آهن منجر به افزایش انرژی و تاثیر بر شادابی و نشاط پوست و مو می گردد.
✓ تاثیر بر بهبود عملکرد ورزشکاران
ورزشکاران سبک زندگی بسیار فعالی دارند.فقر آهن در وزرشکاران، عملکرد آنها را کاهش داده وسیستم ایمنی آنها را ضعیف میکند. فقدان هموگلوبین میتواند عملکرد را در طول ورزش و فعالیت بدنی تحت تاثیر قرار داده و توانایی بدن برای ارسال اکسیژن به عضلات را کاهش دهد. مصرف این قرصها تا حد زیادی میتواند منجر به افزایش سیستم ایمنی آنها شود.
✓ بهبود در زمان چرخه قاعدگی زنان
از آنجایی که زنان در هنگام قاعدگی خون زیادی از دست میدهند،لذا مصرف داروهای آهن منجر به افزایش سیستم ایمنی و پیشگیری از خطرات احتمالی ناشی از فقر آهن شود.
راهکارهایی جهت جلوگیری از کمبود آهن و ریزش مو
- رژیم غذایی مناسبی را تهیه کنید. برای این منظور کافی است تا غذاهایی که سرشار از آهن است مانند: اسفناج، نخود فرنگی، پروتئین های بدون چربی، گوشت قرمز، ماهی سالمون و میوه های خشک را در سبد غذایی خود قرار دهید. در زمان تهیه این مواد دقت کنید تا برچسب آهن غنی شده روی آنها درج شده باشد.
- غذاهایی سرشار از ویتامین c مصرف کنید. ویتامین c یکی از موادی است که سبب میشود تا آهن بیشتری جذب بدن شود. ویتامین c در انواع میوه ها مانند پرتقال، توت فرنگی، کلم بروکلی، گوجه فرنگی و خربزه وجود دارد.
- شستشوی موهای خود را از بالا به پایین انجام دهید. این روش شستشو سبب می شود، فولیکول های مو دچار ریزش نشده و شکستگی در آنها رخ ندهد.
- از موهای خود محافظت کنید. برای این منظور کافیست تا در زمان قرار گرفتن در آفتاب و آب و هوای آلوده از روسری و کلاه آفتابی برای محافظت از موهای خود استفاده کنید.
- از مواد شیمیایی و رنگ های نامناسب استفاده نکنید. یکی از دلایلی که سبب ریزش مو می شود، استفاده غیر حرفه ای از رنگ های شیمیایی است. اگر در این زمینه دارای تخصص نیستید، حتماً به افرادی حرفه ای مراجعه کنید.
- استفاده از تجهیزات گرمایشی مانند سشوار و اتو مو را محدود کنید. گرما یکی از عواملی است که سبب ریزش مو و آسیب به آن می شود. در صورت نیاز حتماً قبل از آن از مواد محافظ مو استفاده کنید.
عوارض جانبی قرص آهن چیست؟
- مانند همه داروها، سولفات آهن در برخی افراد می تواند عوارض جانبی ایجاد کند.
- احساس یا بیماری (تهوع یا استفراغ)، درد معده یا سوزش سر دل
- از دست دادن اشتها
- یبوست
- اسهال
- مدفوع تیره یا سیاه
- دندان های سیاه رنگ شده (از قطره ها)
- واکنش آلرژیک جدی
جهت رزرو ساعت و روز خدمات در این مجموعه با شماره های تلفن : 44010470 - 021 همراه : 09376230845 تماس حاصل نمایید یا از قسمت رزرو انلاین وقت خود را رزرو نمایید تا پذیرای حضور شما عزیزان باشیم.
آیا ریزش موی ناشی از کمبود آهن، دوباره رشد می کند؟
- اگر ریزش موی شما به دلیل پایین بودن فریتین باشد، پس از درمان کمبود آهن، موهای شما باید دوباره رشد کنند. با این حال، ممکن است چندین ماه طول بکشد تا موها دوباره رشد کنند، پس شکیبا باشید.
بعد از مصرف قرص آهن، چه مدت طول می کشد تا موها دوباره رشد کنند؟
- بعد از مصرف قرص آهن برای ریزش مو، رشد موهای شما ممکن است مدت کوتاهی پس از آن شروع شود، با این حال حداقل 6 ماه طول می کشد تا حجم مو به حالت عادی بازگردد.
آیا قرص آهن می تواند ریزش مو را برطرف کند؟
- تحقیقات نشان میدهد که شواهد کافی وجود ندارد که نشان دهد مصرف مکملهای آهن به افراد مبتلا به ریزش مو کمک میکند اما اگر ریزش مو به خاطر کمبود آهن باشد و در صورت کمخونی فقر آهن، موهای جدید رشد میکند.
بهترین قرص آهن برای ریزش مو، چقدر آهن دارد؟
- بهترین قرص آهن برای ریزش مو باید حاوی 18 میلی گرم تا 30 میلی گرم آهن داشته باشد. البته نیاز روزانه به آهن برای افراد بالغ تا 18 میلی گرم است.