ریزش لوکال و آلوپسی مو
ریزش مو آلوپسی چیست؟
این بیماری ممکن است اختصاصا جزء بیماری های ساقه مو نباشد ولی چون به ساقه مو آسیب وارد میکند و باعث ریزش آن می شود زمانی که فرد به بیماری به نام بیماری آلوپسی مبتلا است، موهای او در پلاک های گرد شروع به ریزش می کند. ریزش مو در آلوپسی آره آتا ممکن است در سر و قسمت های دیگر بدن رخ دهد.
آلوپسی علل متفاوتی مانند هورمونی، خودایمنی، عوارض داروها، کمخونی و دیگر عوامل دارد.در بیماری آلوپسی آره آتا، نفوذ سلول های التهابی به فولیکول مو، می تواند منجر به بروز ریزش مو گردد. این نوع از ریزش مو اغلب در پوست سر اتفاق می افتد، اما می تواند بر روی ابرو ها، مژه ها، مو های صورت و مو های بدن نیز تاثیر بگذارد.
عوارض جانبی
تأثیر بر کیفیت زندگی
کاهش عزت نفس
تأثیر منفی بر احساسات و کاهش اعتماد به نفس بیمار
عدم حضور در اجتماع و افسردگی
انواع آلوپسی:
۱-آلوپسی آندروژنیک مردانه یا طاسی مردانه در مردانی که از نظر ژنتیکی مستعد این وضعیت هستند اتفاق میافتد و در واقع نوعی پاسخ فیزیولوژیک بدن آنها به آندروژنها یا همان هورمونهای مردانه میباشد که در نواحی نواحی جلو و اطراف و مرکز سر رخ میدهد.
۲-آلوپسی آندروژنیک زنانه یا طاسی زنانه را گاهی آلوپسی آندروژنیک آدرنال زنانه هم میخوانند، چرا که در برخی از این زناننوعی آندروژن غده فوق کلیه (آدرنال) ، بالا میباشد.
طرح مشخصی از آلوپسی مرکزی اسکالپ بدون فرورفتگی فرونتوتمپورال پدید میآید
ولی در زنان کاهش مو در تمام سر بطور یکسان پدید میآید.
۳-آلوپسی آره آتا یا طاسی منطقهای بیماری است که با آغاز سریع ریزش مو در یک منطقه کاملاً مشخص و معمولاً مدور تشخیص داده میشود.
اکثریت بیماران زیر ۶۰سال سن دارند و هیچ یافته دیگری به همراه ندارند. علت این بیماری میتواند اختلالات سیستم ایمنی مانند کم خونی ایمنی، التهاب تیروئید، دیابت و… باشد
۴-آلوپسی توتالیس یا طاسی کامل به ریزش تمام موی سر اطلاق میشود. این بیماری دارای دورههای رشد و ریزش مو میباشد، هرچند که پروگنوز یا پیش آگهی رشد طولانی مدت مو در آن ضعیف است.
۵-آلوپسی یونیورسالیس یا طاسی سرتاسری به ریزش تمام موی بدن اطلاق میشود، که بسیار نادر است.
علل ایجاد آلوپسی
آلوپسی یا ریزش مو اساسا به خاطر اختلال در تیروئید به وجود میآید که به عدم تعادل هورمونی بدن منجر میشود.این وضعیت در واقع عدم تعادل سطح هورمونهایی است که از معیوب شدن فولیکولهای مو جلوگیری میکنند.
بعضی از عوامل دیگر نیز وجود دارند که به آلوپسی یا ریزش مو منجر میشوند که عبارتند از:
- وراثت؛که از ژنتیک افراد نزدیک خانواده مبتلا به آلوپسی آره آتا نشات میگیرد .
- بعضی مشکلات سلامتی؛ مانند سندروم دان، تیروئید، سرطان یا برس
- کمبود مواد مغذی در بدن؛ مانند ویتامین
- شرایط محیطی
- سن و سال
- استرس
- سیگار کشیدن بیش از حد
- اثرات جانبی مصرف بعضی از داروها
- کمبود آهن
- عفونت های شدید و بیماریهای داخلی واختلال سیستم ایمنی
اقدامات درمانی آلوپسی یا ریزش مو
مزوتراپی
یکی از مؤثرترین روشهای تحریک رشد موهای قوی، مزوتراپی است. در این روش درمانی، تزریقاتی در پوست سر انجام میشود. تزریق در زیر پوست سر انجام شده و مواد تزریقی ترکیبی از ویتامینها، آمینواسیدها و مواد دیگری هستند که باعث تقویت و ترمیم موی ضعیف شده و نازک میگردد. ترکیبات با پپتید تزریق شده و رشد مجدد مو را تحریک میکند. در نتیجه، موها قویتر، ضخیمتر، حجیمتر و پرتراکمتر، مرطوبتر و درخشندهتر میشوند. به منظور تثبیت و ملموس شدن نتایج حاصل از مزوتراپی باید این درمان در 3 تا 5 جلسه با فواصل 2 تا 3 هفته ادامه یابد.
پی آر پی
پلاسمای غنیشده با پلاکت محبوبترین روش غیر جراحی برای درمان ریزش مو و رشد مجدد مو در مردان و زنان است. با استفاده از روش پی آر پی، سلولهای خونی خود فرد با برخی سلولهای حاوی انواع پروتئینها تقویت میشود. خون در سانتریفیوژ چرخانده شده و پی آر پی از آن جدا شده و سپس از بقیه خون جدا میشود. این پلاکتها در حجم سه برابر حجم طبیعی خون تغلیظ شده و سپس سلولهای خونی در پوست سر تزریق میشوند. قبل و بعد از انجام این فرانید نیاز به مصرف هیچ دارویی نیست. پی آر پی حاوی بسیاری از عوامل رشد است که فولیکولهای مو را تحریک کرده و میتواند متناسب با نیاز رشد مو تا یک مرتبه در ماه در پوست سر تزریق شود.
لیزر درمانی مو
لیزر تراپی گردش جریان خون را در پوست سر افزایش داده، فولیکولهای مو را تحریک کرده و باعث میشود که تعداد تار موی بیشتری تولید کنند. به همین ترتیب، متخصصین بیان میدارند که به کارگیری لیزر باعث جوانسازی سلولها شده و به رشد آنها نیز کمک میکند. در موارد ابتلا به ریزش سکهای موی سر، اعتقاد بر این است که لیزر به کاهش التهاب نیز کمک میکند و به همین دلیل باعث رشد موهای سالم میشود.
کورتیکواستروئید
امروزه استفاده از کورتیکواستروئیدها رایجترین روش برای درمان آلوپسی یا کچلی سکهای هستند. در موارد خفیف طاسی، اولین روش درمانی انتخابی استفاده از کرمها و لوسیونهای کورتیکواستروئیدی هستند که به طور مستقیم در ناحیهای که دچار طاسی شده است مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین میتوان از روش تزریق کورتیکواستروئید با سوزنهای نازک در قسمتهایی از پوست که دچار کچلی شدهاند نیز استفاده کرد. این تزریقها تقریباً هر 4 تا 6 هفته یک مرتبه و معمولاً توسط متخصص پوست و مو تجدید میشوند. این نوع از درمان در برخی موارد باعث بازیابی و در برخی موارد باعث رشد مو در یک دوره زمانی خاص که شما تحت درمان هستید میشود بنابراین زمانی که درمان متوقف میشود، موها دوباره شروع به ریزش میکنند. در مواردی که کورتیکواستروئیدها 4 تا 6 مرتبه در ماه تزریق میشوند معمولاً نتایج چشمگیری نیز دیده میشود. به هر حال، با این که معمولاً موها دوباره رشد میکنند اما ممکن است همیشه این اتفاق نیفتد.
ماینوکسیدیل موضعی
ماینوکسیدیل که به طور مستقیم بر فولیکولهای مو تأثیر میگذارد باعث افزایش رشد مو میشود. این دارو معمولاً در ترکیب با درمانهای کورتیکواستروئیدی به کار برده میشود تا تأثیر قویتر و بیشتری بر رشد مو داشته باشد. طبق گزارشها، استفاده از ماینوکسیدیل عوارض جانبی اندکی داشته و به همین دلیل میتوان آن را بدون نیاز به نسخه پزشک تهیه کرد. تأثیر ماینوکسیدیل 5 تا 6 ماه پس از شروع مصرف نمایان میشود.
کرم با پماد آنترالین
این ماده که برای درمان پوست صدفی نیز به میزان گستردهای به کار برده میشود، یکی از روشهای متداول درمان کچلی سکهای است. آنترالین در محلی از پوست که دچار طاسی شده است یک مرتبه در روز استفاده شده و باید مدت کوتاهی پس از استفاده (معمولاً پس از 30 تا 60 دقیقه) یا در برخی موارد، پس از چند ساعت شسته شود. اگر به دلیل استفاده از آنترالین، موها شروع به رشد کردند، معمولاً پس از 12 هفته میتوان موهای رشد کرده را دید.
ایمونوتراپی موضعی
ایمونوتراپی موضعی برای درمان کچلی سکهای شدید به کار برده میشود. در این روش درمانی از مواد شیمیایی روی پوست سر استفاده میشود که واکنشهای ایمنی را تغییر میدهند. تقریباً 40 درصد از بیماران با ایمونوتراپی موضعی درمان میشوند و موی سر آنها 6 ماه پس از شروع درمان رشد میکند.
درمان خانگی آلوپسی
نقش روغن رزماری در کنترل ریزش مو سکهای
روغن رزماری آسیبهای وارد شده به فولیکول مو که سیستم ایمنی بدن ایجاد کرده است را، خنثی میکند. این محصول طبیعی پیاز یا فولیکول مو را تقویت کرده و اختلال ایجاد شده در رویش مو را برطرف میکند. این روغن همچنین دارای خواص ضدالتهابی، ضد باکتریایی، آنتیاکسیدانی و ضد قارچی است. روغن رزماری سرشار از مواد مغذی و عناصری است که تار موها را ضخیم کرده و ریشه آن را تقویت میکنند. تحقیقات زیادی درباره تأثیر رزماری در درمان بیماری آلوپسی صورت گرفته است. در اکثریت قریب به اتفاق این تحقیقات تأثیر مثبت روغن رزماری در رویش مجدد موها و افزایش کیفیت آن به اثبات رسیده است. این روغن باعث تحریک رشد مو و پرپشت شدن آن میشود.
عصاره سیر
عصاره سیر ممکن است با کاهش التهاب و تغییر نحوه عملکرد سیستم ایمنی فرد، رشد مو را تقویت کند. یک مطالعه نشان داد که ترکیب ژل حاوی سیر با استروئیدهای موضعی نسبت به استفاده از استروئیدهای موضعی به تنهایی در درمان آلوپسی آره آتا مفیدتر است.
آویشن، رزماری، اسطوخودوس و چوب سدر
مطالعات نشان داده اند که مالیدن ترکیب اسانس آویشن، رزماری، اسطوخودوس و چوب سدر در مخلوطی از روغنهای حامل (جوجوبا و دانه انگور) به پوست سر می تواند به درمان آلوپسی کمک کند.
طب سوزنی
برخی افراد طب سوزنی را برای درمان آلوپسی پیشنهاد می کنند. طب سوزنی الکتریکی نوعی طب سوزنی است که در آن سوزن ها به وسیله ای متصل می شوند که تکانه های الکتریکی مداوم تولید می کند. سپس سوزن ها در نقاط خاصی از بدن بیمار قرار می گیرند. دقیقاً مشخص نیست که چگونه این درمان می تواند به ریزش مو کمک کند، اما ممکن است با بهبود جریان خون مرتبط باشد.
جهت رزرو ساعت و روز خدمات در این مجموعه با شماره های تلفن : 44010470 - 021 همراه : 09376230845 تماس حاصل نمایید یا از قسمت رزرو انلاین وقت خود را رزرو نمایید تا پذیرای حضور شما عزیزان باشیم.
آلوپسی یک اصطلاح کلی برای ریزش مو است. آلوپسی آره آتا یک علت خاص و شایع ریزش مو است که می تواند در هر سنی رخ دهد. این بیماری معمولا باعث ایجاد تکه های گرد و ...
همه چیز درباره ریزش مو آلوپسی آره آتا
آلوپسی یکی از رایجترین انواع ریزش مو است که در آن لکههای کچلی در روی سر نمود پیدا میکند. علت ریزش موی سکه ای چیست؟
آلوپسی (طاسی) | پیشگیری، علل، علائم و درمان
آلوپسی (طاسی) به وضعیت نداشتن مو و یا از دست دادن آن در نواحی ای که مو در آن نواحی اغلب رشد میکند به خصوص در سر، اطلاق میشود. کچلی نوعی عفونت پوست و ریزش ...
بیماری های ساقه مو را بیشتر بشناسید
ریزش لوکال مو یا آلوپسی: این بیماری ممکن است اختصاصا جزء بیماری های ساقه مو نباشد ولی چون به ساقه مو آسیب وارد میکند و باعث ریزش آن می شود ...
آلوپسی آره آتا؛ علت و درمان
آلوپسی همان ریزش مو است. زمانی که فرد به بیماری به نام بیماری آلوپسی آره آتا مبتلا است، موهای او در پلاک های گرد شروع به ریزش می کند. ریزش مو در آلوپسی ...
درمان ریزش مو سکه ای (آلوپسیا) و علل آن
این وضعیت می تواند هر کسی را بدون در نظر گرفتن سن و جنسیت تحت تاثیر قرار دهد، هرچند اغلب موارد قبل از سن ۳۰ سالگی رخ می دهد. درمان قطعی الوپسی ...
ریزش موی سکه ای (آلوپسی آره آتا) چیست؟ علل، علائم و درمان
این بیماری می تواند به آهستگی ایجاد شود و بعد از سالها دوباره عود کند. اگر ریزش مو سکه ای موهای تمام بدن را درگیر کند،
انواع مختلف ، علل ایجاد و درمان آلوپسی چیست
طاسی کامل یا آلوپسی توتالیس به ریزش تمام موی سر اطلاق میشود. این بیماری دارای دورههای رشد و ریزش مو میباشد، هرچند که پروگنوز یا پیش آگهی رشد طولانی مدت مو در ...