علت و درمان ریزش مو ناشی از ابتلا به کرونا
از آن جا که کرونا بیماری جدیدی است، برخی عوارض، علائم آن همچنان مبهم است. تاکنون برخی علائم مرتبط با کرونا تنها با مشاهدات و آمارها بیان شده است. ریزش مو ناشی از کرونا هم از این دسته عوارض است.
با در نظر گرفتن استرس های فیزیکی مثل تب، استرس های عاطفی و روانی مثل قرنطینه، نگرانی بابت ابتلای خانواده، دور بودن از اجتماع و عوارض جانبی برخی داروها که فرد مبتلا به کرونا متحمل می شود، نوع ریزش مو را تشخیص دادند.
اگر ریزش مو ناشی از کرونا همزمان با دیگر علائم بروز کند، بعد از حدود ۲ ماه برطرف می شود. اما اگر پس از ۲ تا ۳ ماه که بیمار از کرونا بهبود یافت بروز کند، می تواند ۳ تا ۹ ماه ادامه داشته باشد تا موها به حالت عادی چرخه رشد برگردند.
افراد بهطورمعمول، روزانه تا تعداد ۱۰۰ تار مو از دست میدهند، اما تلوژن افلوویوم میتواند باعث شود که به مدت حدود ۶ ماه، تا ۳۰۰ تار مو در روز را از دست بدهند؛ بنابراین نحوه فهمیدن علائم ریزش مو از فردی به فرد دیگر متفاوت است و بستگی به تراکم و حجم کلی موهای او دارد.
مکانیسم TE چگونه است؟
مو دارای فازهای مختلف رشد است. TE زمانی اتفاق می افتد که عامل استرس زا باعث شود رشد مقدار زیادی از مو متوقف شود و این حالت ورود مو به فاز استراحت یا telogen است. در فاز telogen، مو برای 2 تا 3 ماه استراحت می کند و سپس ریزش مو اتفاق می افتد تا رشد موهای جدید آغاز شود. به همین دلیل است که ریزش مو ناشی از TE مدتی بعد از یک رویداد مثل بیماری یا یک دوره استرس زا اتفاق می افتد.
ریزش مو بعد از کرونا با شرایطی بنام telogen effluvium (TE) تطابق دارد. افراد دچار TE ریزش مو را به طور ناگهانی تجربه می کنند. هنگام شانه کردن یا دوش گرفتن، مو معمولا به صورت دسته های بزرگ می ریزد.اکثر افرادی که دچار TE هستند، 2 تا 3 ماه بعد از درگیری با یک عامل خاص ریزش موی قابل توجهی را تجربه می کنند. ریزش مو معمولا کمتر از نصف پوست سر را در بر می گیرد و به مدت 6 تا 9 ماه طول می کشد. بعد از این دوره، اکثر افراد متوجه می شوند که موی ریخته شده، درحال رشد مجدد است.
تشخیص ریزش مو ناشی از کرونا
- بررسی طول و قطر موهای از دست رفته
- قطر و طول موهای ازدسترفته میتواند به پزشک کمک کند تا تفاوت بین ریزش مو بر اثر تلوژن افلوویوم و سایر موارد را تشخیص دهد.
- آزمایش کشیدن مو که از طریق آن میتوان فهمید که چه مقدار مو ریخته شده است.
- انجام آزمایش شستشو که به موجب آن تعداد موهای ازدسترفته هنگام شستشو محاسبه میشود.
- آزمایش خون برای بررسی علت ریزش مو مفید است. این آزمایشات میتوانند به تشخیص کمبود آهن یا کمبود تیروئید که از علل ریزش مو هستند، کمک کنند.
علل ریزش مو در زمان ابتلا به کرونا
کمبود اکسیژن رسانی به پیازمو
همانطور که می دانید بیماری کرونا ریه ها را به شدت درگیر می کند و اکسیژن رسانی به بافت های بدن محدود می شود. دسترسی ضعیف فولیکول های مو به اکسیژن می تواند باعث سستی موها و ریزش آن ها شود.
تغییر تغذیه
در طول مدت بیماری افراد بنابر شرایط بیماری و حد وخامت آن ممکن است مانند سابق تغذیه کافی نداشته باشند، در اینصورت بروز ریزش مو مدل ET کاملا ممکن است و عجیب نیست. معمولا این افراد پس از درمان بیماری و گذشت دوره نقاهت ریزش موهایشان برطرف میشود.
عوارض جانبی داروهای درمان کرونا
از آنجا که بیماری کرونا علائم متنوعی دارد و اندام های زیادی را درگیر می کند و همچنین داروی اختصاصی برای این ویروس وجود ندارد، پزشکان در طول درمان از داروهای مختلفی نیز استفاده می کنند. هر دارویی عوارض جانبی مخصوص خود را دارد و ریزش مو می تواند یکی از عوارض جانبی داروها باشد که در فرد مبتلا بروز می کند.
تب ناشی از کرونا
جالب است بدانید که متخصصین معتقدند تب ناشی از کرونا خود یک عامل مهم دیگر در بروز ریزش موهاست که این موضوع در بین علائم ریزش مو مدل TE نیز دیده شده است.
استرس ناشی از کرونا
استرس دیگر عامل بروز ریزش مو مدل TE عنوان شده است. حتما اگر شما هم دچار بیماری کرونا شده باشید بدلیل تجربه این بیماری در آن دوره استرس و فشار روانی زیادی را تحمل کردید. خیلی از افراد عنوان میکنند به دلیل فشار و استرسی که در دوره قرنطینه تحمل کردند شاهد ریزش موهای سرشان بودند.
درمان ریزش مو کرونا
روی رژیم غذایی و تغذیه مناسب تمرکز کنید.
اگر بدن شما با کمبود برخی ویتامینها و مواد مغذی که برای سلامت مو مهم هستند (مانند ویتامین D، روی و آهن)، مواجه باشد، باید از پزشک خود بخواهید تا سطح این ویتامینها را درون خون شما بررسی کند. قدم بعدی، داشتن یک رژیم غذایی متعادل برای اطمینان از دریافت تمام مواد مغذی موردنیازتان است.
از موهایتان بهخوبی مراقبت کنید.
اگر دچار تلوژن افلوویوم شده باشید، مهم است که هنگام آرایش موهایتان با ملایمت رفتار کنید. تا زمان بهبود وضعیت ریزش موهای خود بهتر است از سشوار کشیدن، اتو یا فر کردن مو خودداری کنید. رنگآمیزی یا هایلایت مکرر نیز در این مدت میتواند باعث آسیب به مو و جلوگیری از رشد مجدد آن شود.
ریلکس کنید.
اگر ریزش موی شما مربوط به استرس باشد، کاهش سطح استرس و اضطراب میتواند به جلوگیری از ریزش مو کمک کند. شما برای کمک به کنترل استرس خود میتوانید با یک مشاور صحبت کنید و مدیتیشن و ورزشهای آرامشبخشی مانند یوگا را انجام دهید. این موارد به پاکسازی ذهن شما کمک کرده و راهی سالم برای کنار آمدن با استرس شما ارائه میکند.
از شامپوهای ضدریزش مو استفاده کنید.
بهطورکلی، شامپوهای تقویتکننده یا ضدریزش مو تأثیر چشمگیری روی کاهش ریزش موهای شما نمیگذارند، اما بااینحال توصیه میشود که بهجای شامپوهای معمولی از آنها استفاده کنید.
از انواع ماسک مو استفاده کنید.
ماسک موهای شیمیایی مختلفی برای مقاصد مختلف در بازار وجود دارند که برخی از آنها میتوانند استحکام ساقه مو را افزایش دهند، اما روی ریشه مو تأثیری نمیگذارند. ازاینرو بهتر است از ماسکهای طبیعی و خانگی برای تقویت فولیکول مو و جلوگیری از ریزش مو استفاده کنید. استفاده از موادی مانند تخممرغ، آب پیاز، آب سیبزمینی، روغن نارگیل، روغن رزماری و پودر قهوه در ماسک موی خانگی تأثیر بهسزایی در کنترل ریزش مو خواهد گذاشت. توجه داشته باشید که برای نتیجهبخش بودن این ماسکها باید در دورههای چندماهه، آنها را روی موهای خود قرار دهید.
عملهای مزوتراپی و PRP را انجام دهید.
مزوتراپی روشی است که از تزریق ویتامینها، آنزیمها، هورمونها و عصارههای گیاهی برای جوانسازی پوست و تقویت و استحکام مو استفاده میکند. این موارد با سرنگ مخصوص به سر تزریق میشوند و باید طی دورههای درمانی مشخصی انجام شود تا اثربخش واقع شود.
عمل PRP (مخفف platelet-rich plasma و به معنای پلاسمای غنی از پلاکت) برای ریزش مو، یک درمان پزشکی سهمرحلهای است که در آن خون فرد گرفته، پردازش و سپس به پوست سر تزریق میشود. برخی از جامعه پزشکی معتقدند که تزریق PRP باعث رشد طبیعی مو میشود و با افزایش خونرسانی به پیاز مو و افزایش ضخامت ساقه مو، از آن محافظت میکند.
از دارو برای ریزش مو استفاده کنید.
داروهایی که برای کنترل و یا جلوگیری از ریزش مو میتوانید استفاده کنید به شرح زیرند:
ماینوکسیدیل: یک محلول موضعی است که بهصورت روزانه باید روی پوست سر استعمال شود. ماینوکسیدیل دارویی بدون نیاز به نسخه پزشک بوده و با غلظتهای ۲ و ۵ درصد در داروخانهها موجود است. ماینوکسیدیل با فعالسازی یا طولانیکردن مرحله رشد فولیکول مو (آناژن)، میتواند به رشد مجدد مو کمک کنند.
قرصهای مکمل و ویتامین: قرصهای مکمل حاوی آمینو اسید، ویتامین D، روغن ماهی، بیوتین، زینک و آهن برای سلامت پوست، مو و ناخن مؤثر هستند. اما توجه کنید که همیشه بهتر است قبل از مصرف این داروها با پزشک خود مشورت کنید، زیرا برخی از مکملها میتوانند با سایر داروهایی که مصرف میکنید، تداخل داشته باشند.
قرص فیناستراید: دارویی برای کاهش سرعت ریزش مو و تحریک رشد مجدد موها در مردان است که توسط پزشک برای درمان طاسی آندروژنیک تجویز میشود.
قرص اسپیرونولاکتون: دارویی که میتواند برای کاهش ریزش مو و بهبود ضخامت مو بهعنوان درمان ریزش مو در زنان استفاده شود.
آمپولهای تقویتی: تزریق دورهای آمپولهای تقویتی حاوی ویتامین بیوتین و بپانتین میتواند تأثیر زیادی در کاهش ریزش مو داشته باشند. برای فهمیدن دوز مصرفی و مدتزمان استفاده از این آمپولها بهتر است ابتدا با پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید.
جهت رزرو ساعت و روز خدمات در این مجموعه با شماره های تلفن : 44010470 - 021 همراه : 09376230845 تماس حاصل نمایید یا از قسمت رزرو انلاین وقت خود را رزرو نمایید تا پذیرای حضور شما عزیزان باشیم.
علت و درمان ریزش مو ناشی از کرونا - هومکا
ریزش مو یکی از عوارض عجیبی است که کرونا ویروس از خود برجای میگذارد. اما چگونه باید با آن روبه رو شد و درمانش کرد؟ اصلا چرا با ابتلا به کرونا موها دچار ریزش ...
کرونا و ریزش مو · نوع ریزش مو ناشی از کرونا چیست؟ · علت ریزش مو کرونا
ریزش مو بعد از کرونا
افرادی که به بیماری کووید 19 مبتلا می شوند، علایم متنوعی را نشان می دهند. ریزش مو بعد از کرونا بین بیماران بسیار زیاد گزارش شده است.
درمان ریزش مو بعد از کرونا
ارتباط ابتلا به کرونا و ریزش مو
علت و درمان قطعی ریزش موی شدید بعد از کرونا
آیا ریزش موهای من به خاطر کرونا است؟ پزشکان شاهد افزایش چشمگیر بیمارانی هستند که به طور غیر عادی بعد از ابتلا به کرونا ویروس دچار ریزش مو شده اند. آن ها ...
راه درمان و جلوگیری از ریزش مو بعد از کرونا
علت ریزش مو بعد از ابتلا به کرونا چیست؟ بسیاری از افراد، ماهها پس از بهبودی از بیماری کرونا، دچار ریزش موی شدید می شوند. در حال حاضر، ما می ...
ریزش مو بعد از کرونا | دلایل، نحوه تشخیص، درمان و پیشگیری