دلایل و روش های درمان میلیا

برجستگی‌های کوچک و سفیدرنگ که روی پوست افراد و در تمام سنین بر روی بینی یا گونه ها پدیدار می شود...

برجستگی‌های کوچک و سفیدرنگ که روی پوست افراد و در تمام سنین بر روی بینی یا گونه ها پدیدار می شود...

دلایل و روش های درمان میلیا

شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۱۱۱۵ بازدید

میلیا گروهی از برجستگی‌های کوچک و سفیدرنگ که روی پوست افراد و در تمام سنین دیده می‌شود. به طور ساده هنگامی که کراتین پوست (ماده تولید شده توسط پوست) در لایه‌‌های زیرین پوست به دام می‌افتد میلیوم (یک کیست میلیا) در ریشه یا فولیکول مو یا غدد عرق تشکیل می‌شود.

به عبارت دیگر کیست میلیوم یک برجستگی کوچک و سفید رنگ است که معمولا بر روی بینی یا گونه ها پدیدار می شود. این کیست ها اغلب به صورت گروهی یافت شده و به دسته های آن ها میلیا گفته می شود. با اینکه میلیا دور چشم می تواند در هر سن و نژادی بروز دهد اما در بین نوزادان رایج تر است.

آن­ها در نواحی زیر شایع تر هستند:

پلک ها و زیر چشم ها

پیشانی

گونه ها

ناحیه تناسلی

میلیا

انواع میلیا


انواع میلیا بر اساس سنی که روی پوست دیده شده اند یا آنچه که باعث گسترش آن ها می گردد طبقه بندی می شوند.

میلیای اولیه از محبوس شدن کراتین در زیر پوست ایجاد می شود. این نوع میلیا بر روی صورت هردو گروه نوزادان و بزرگسالان تشکیل می گردد.

میلیای ثانویه از نظر شکل و ظاهر همانند میلیای اولیه می باشد ولی علت بروز آن مسدود شدن منافذ پوست بر اثر آسیب های پوستی مثل تاول می باشد.

میلیا

روش های پزشکی درمان میلیا

- روش کرایوتراپی که در آن به کمک نیتروژن مایع جوش های میلیا را خشک کرده و از بین می برند. این روش را می توان به عنوان رایج ترین روش درمان میلیا شناخت.

- در روش دوم، پزشک به کمک یک سوزن استریل، کیست های میلیا را تخلیه می کند که در اصطلاحات پزشکی به آن Deroofing می گویند.

- لایه برداری پوست و استفاده از کرم برای رفع میلیا نیز یکی از راه های درمان میلیا است که با استفاده از کرم لایه بردار برای میلیا حاوی رتینوئید موضعی انجام می شود.

- در روش Diathermy یا سوزاندن میلیا جوش میلیا را به وسیله اعمال گرمای شدید از بین می برند.

- جراحی، آخرین روش تاثیرگذار است که در آن کیست های میلیا را به روش جراحی خارج کرده و در صورت لزوم بخیه نیز می زنند.

- ممکن است پزشک شما از پماد یا کرم دور چشم ضد میلیا برای درمان میلیا استفاده کند، این پماد به احتمال زیاد خاصیت لایه برداری داشته و به این روش میلیا را درمان خواهد کرد.

- لایه‌برداری شیمیایی

گاه ممکن است متخصص پوست، لایه‌برداری شیمیایی را توصیه کند؛ اما باید به خاطر داشته باشید که لایه‌بردارهای شیمیایی بدون نسخه، معمولاً برای از بین بردن میلیای زیر چشم کاربردی نیستند. ترکیبات رایج در لایه‌بردارهای شیمیایی عبارت‌اند از:

لاکتیک اسید

گلیکولیک اسید

سالیسیلیک اسید

توجه داشته باشید که ناحیه‌ی زیر چشم بسیار حساس است؛ بنابراین بسیار احتیاط کنید. به خاطر داشته باشید، همیشه قبل از استفاده از هرگونه لایه‌بردار شیمیایی با متخصص پوست مشورت کنید.

- تخلیه میلیا با سوزن

تخلیه میلیوم فرآیند رایجی است که در آن متخصصان برای برداشتن پوستِ روی کیست، از سوزن یا چاقوی کوچک جراحی استفاده می‌کنند.

در این روش پزشک با باز کردن منفذ پوست می‌تواند کراتین محبوس‌شده را خارج کرده و پس از آن، فرد برای جلوگیری از بازگشت میلیا، می‌بایست اقداماتی انجام دهد.

- سرمادرمانی

در بعضی موارد، سرمادرمانی ممکن است روش درمانی ارزشمندی باشد. سرمادرمانی از نیتروژن مایع برای انجماد و از بین بردن میلیا استفاده می‌کند؛ ولی از آنجایی که پوست زیر چشم حساس است، شاید این روش، بهترین گزینه نباشد زیرا ممکن است علاوه بر درد، با زخم و تغییر رنگ پوست نیز همراه شود

میلیا

تعدادی درمان خانگی خاص برای رهایی از شر میلیا

– از کندن، خراشیدن، فشار دادن و تلاش جهت کندن برآمدگی های حاصل از میلیا خودداری کنید

– ناحیه مربوطه را تمیز کنید

– از کرم دور چشم برای رفع میلیا حاوی ویتامین A استفاده کنید.

– به کمک بخار منافذ پوست را باز کنید

– لایه برداری آرام و معمولی با محصولات لایه برداری که حاوی اسید سالسیلیک، سیتریک اسید یا گلیکولیک اسید باشد

– از گلاب استفاده کنید

– ترکیب عصاره گل سرخ با عسل

میلیا

جهت رزرو ساعت و روز خدمات در این مجموعه با شماره های تلفن : 44010470 - 021 همراه : 09376230845 تماس حاصل نمایید یا از قسمت رزرو انلاین وقت خود را رزرو نمایید تا پذیرای حضور شما عزیزان باشیم.


علل و روش های درمان میلیا

برخلاف پوسچول، میلیا جوش نیست، بلکه یک کیست کوچک است. توده سفید رنگ کوچک داخل میلیوم خیلی سفت است و از یک توده کراتین دار (سفت) سلول های ...

درمان میلیا | تخلیه میلیا | علت ایجاد میلیا زیر چشم

همچنین، در صورتی که پوست توانایی طبیعی خود را در لایه ریزی از دست دهد، امکان بروز جوش های میلیا وجود خواهد داشت. این وضعیت می تواند در اثر ...

میلیا چیست؟ بهترین راه های از بین بردن میلیا زیر چشم در خانه و ...

اما جوش میلیا چیست و راه درمان آن به چه صورت است؟ علت زدن میلیا دور چشم چیست و آیا به عنوان یک عارضه جدی محسوب می شود؟

میلیا چیست ؛ راه‌های جلوگیری و درمان‌های خانگی آن

دیدگاه خود را بیان کنید